MELANIE

Melanie WS ok (1)

Mijn naam is Melanie Broekhoven.

Ik ben geboren in Rotterdam en daar woon en werk ik nog altijd. Al sinds ik een potlood kon vasthouden heb ik getekend. Kilometers… Het zal dus niemand verbazen dat ik als klein meisje geen filmster of poolreiziger wilde worden, maar illustrator!

Na mijn academieopleiding maakte ik jarenlang reclametekeningen voor advertenties van een groot Rotterdams warenhuis en verschillende bekende winkelketens. Naar aanleiding van die illustraties werd ik in 1992 benaderd door uitgeverij Kluitman. Mijn eerste opdracht had ik binnen! Er volgden snel meer opdrachten voor een aantal series. Ook van andere uitgeverijen. Geleidelijk kreeg het illustreren van kinderboeken de overhand op het reclamewerk.

Inmiddels heb ik meer dan 450 kinderboeken van tekeningen voorzien, waaronder alle heruitgegeven delen van Floortje en de Olijke Tweeling, tot aan bekende jeugdklassiekers. Geregeld vroeg ik mijn jonge zoons of ze voor me wilden poseren. Nu kun je hun gezicht (soms met een kleine aanpassing, als meisje) terugzien op de covers van Alice in Wonderland, Alleen op de Wereld en Tarzan. Dieren mogen nooit ontbreken in de verhalen, dus er draafden heel wat paarden voorbij en ik heb me verdiept in dolfijnen.

Inmiddels is er ook een heel leuk rijtje educatieve boekjes verschenen voor beginnende lezers. Een ABC-en een 123-boekje, LOL in cijfers en letters, boordevol tekeningen van mijn hand.